10 tips fra ærlige mødre om hva fødebagen MÅ inneholde - og hva du kan droppe..

10 tips fra ærlige mødre om hva fødebagen MÅ inneholde - og hva du kan droppe..

10 tips fra ærlige mødre om hva fødebagen bare MÅ inneholde, og et par du kan droppe.

 

Er du av typen som har pakket klar fødebagen flere uker i forkant av termindato, eller grafser du med deg i hui og hast når du kjenner riene komme? Vi har pratet med ekte mødre om hva de mener er det aller viktigste du tar med deg i fødebagen, og hva du kan la ligge hjemme..

 

Sandaler/flipflops

Sykehusgulvene kan være kalde og det er mange som går der til en hver tid både med sko og annet krimskrams. Kanskje må du også dele rom, og da også dusj. Ta med deg et par sandaler du kan ta på deg når du tusler rundt i gangene og som du kan ta med deg inn i dusjen og på badet.
 

Toalettsaker

Lag klar en toalettveske med din shampoo og dusjsåpe, og en god krem. Lufta på sykehuset kan være tørr, pluss at jeg lover deg det er godt med en kjent duft av favorittshampooen din når dusjen skal taes. Husk lipsylen!!
 

babyLivia musselin klut 

Gi den nyfødte en myk og trygg start med å ta i bruk babyLivia musselin klut tidlig. Det er godt og trygt å ha inntil seg for barnet når det sover, det puster godt mot huden, og er perfekt å bruke til gulpeklut ved amming.
 

Snacks

 Til selve fødeseansen, der man ofte har minimalt med matlyst kan det være man får i seg favorittsnacksen sin. Det er også godt å ha noe på rommet til de sene nattetimer der du føler du og den lille er de eneste våkne i hele universet. Jeg for min del fikk sendt opp en halv ostekake, som ble spist opp fordelt på to lange netter ;)
 

Drikkeflaske/camelbak

Du kommer mest sannsynlig til å kjenne en tørste du sjeldent har kjent før dersom du ammer. Da er det genialt med en flaske som er lett tilgjengelig, lett å drikke av og som ikke ligger og lekker ut i hele senga om du tilfeldigvis skulle sovne med flaska halvveis inn i munnen.
 

Gode sokker 

Ta med deg et par av de sokkene du bare bruker når du er alene hjemme, som er dritdigge men kanskje ikke så fine. Sykehuset kan være kaldt på natta og dyna kanskje ikke lang nok.
 

babyLivia hettehåndkle 

Det første badet på sykehuset er en stor opplevelse både for barn og foreldre. Pakk babyen godt inn i vårt myke, økologiske håndkle i velur og bomull. Hette på håndkle skaper en lun atmosfære får det nybadete barnet.
 

Morgenkåpe

Du får muligens noen turer ut på stellerom, toalett og lignende. En morgenkåpe er lett å ta av og på, grei å amme i, og enkel å kaste på seg dersom man får besøk.

En deilig kosedress

Og da mener jeg ikke den som sitter finest over rompa. Jeg mener den som er STOR i rompa og har plass til en ekstra large bleie. Det kommer til å bli din beste venn de neste dagene, og det er absolutt innafor.

 

Mannen sin boksershorts

Bleiene du får servert i dagene etter fødselen får dessverre mest sannsynlig ikke plass under en søt liten Viktoria Secret truse. Tyvlån en bokser i skapet til typen og nyt komforten.

 

 

 

Over til de tingene du kan la ligge hjemme:

 

Mange fine antrekk til deg selv 

Du kommer mest sannsynlig til å gå med den ene buksa og t-skjorta som er mest behagelig så lenge du kan, kanskje til og med helt frem til mannen sier det er på tide å bytte. Det siste man tenker på er å få på seg de fineste klærne sine og stashe seg opp. Ta heller med et greit antrekk du vil reise hjem i, som er behagelig og godt på.

Mange fine antrekk til babyen 

Det samme som over gjelder også litt for den lille. De bodyene og klærne som er enkle å ta på og av, og som er myke og gode er de du kommer til å bruke. Spar finstasen til dere kommer hjem og får kommet dere litt på beina.

Søte truser og vanlige BH-er 

Som nevnt ovenfor vil bestemortruser/mannens boksershorts være din bestevenn en stund fremover. En lekker bh som strammer og er tungvinn å ta av og på for amming er heller ikke å anbefale.

Full sminkepung 

Det er godt mulig du vil ha litt farge i kinna for synets/din egen del, men alle mødre jeg har pratet med, inkludert meg selv, glemte hele sminkepungen under sykehusoppholdet.

 

 

Lykke til med innspurten - det blir verdt det <3

 

-Guro

opprettet den


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din